logo
Mail
EN

Повечето в тази област подценяват важността на страхотното потребителско изживяване. Но какво е потребителско изживяване на първо място? Това е комбинация от структура като страницата със съдържание на книга и прогнозата на това, което вашите потребители ще се радват най-много, да видят, след като вече са видели нещо друго. Разбира се, че е по-сложно от това и трябва да вземем предвид и други неща, като например какво искаме да кажем на потребителите, къде искаме да отидат, каква е тяхната цел, каква е нашата цел и т.н. Идеята е, че повечето специалисти и дизайнери не обръщат достатъчно внимание на потребителското изживяване и това е една от основните причини продуктите им да не изглеждат толкова добре. Те смятат, че ако влагат все повече усилия в потребителския интерфейс и се опитват да принудят нещата да изглеждат добре, ще го направят по-добър, но грешат.

Като компания ние следваме много от начините на Google и как те правят нещата, по-скоро използваме посоката им на мислене. Хората там разбират значението на структурата и лекотата на използване. Друго страхотно мото, което следваме, е, че по-малкото е повече. В повечето случаи е по-добре да разполагате с най-важната информация, вместо с цялата информация, защото това разсейва потребителя и прави нещата да изглеждат по-сложни от колкото са.

    Някой от тези начини са:

  • Всичко да е лесно и просто.
  • Постоянство и изполване на общи или често използвани елементи от потребителският интерфейс.
  • Стратегическо ползване на цветове и текстури.

Нашият начин

В процеса на проектиране ние също включваме, brainstorming и скициране на различни идеи, които имаме. Това е чудесен начин да видите нещата, без да е нужно да се прави прототип за потребителския интерфейс. Това изчиства много подробности и съмнения в това как си представяме нещата.

Само след добро изпълнение на потребителското изживяване, може да има добре структуриран и начертан потребителски интерфейс, който може да бъде имплементиран. Създаването на страхотен потребителски интерфейс от скици е трудно и изисква грижа за всеки малък детайл. От разстоянието между елементите до разстоянието между буквите. Ние се грижим всяка илюстрация и ефект да бъдат изработени по такъв начин, че да са специални. Включени са много умения, за да се създадат различни елементи за потребителския интерфейс. Заради това се изискват сериозни умения с Adobe Suite.

След като всичко е готово, можем да разберем, че потрежителското изживяване и потребителският интерфейс са еднакво важни и че потребителското изживяване е основата за страхотен резултат. Сега е друг въпрос дали вашите програмисти могат да изпълнят нещо, което не е лесно да се кодира и кои технологии използват, но това е друга тема.

“Дизайнът не е само как изглежда и как се усеща. Дизайнът е как работи.”

-Стийв Джобс